Logo

Pie med pecannødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pie med pecannødder

 

Denne pie er en kaloriefattig variant af originalen som stammer fra Sydafrika. Det er en gylden, sprød nøddepie i en herlig tærtebund • Planteolie gør piebunden kolesterolfri • Pecannødder indeholder meget fedt, men også meget jern og thiamin.

Forberedelse 25 min. Tilberedning 45 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Pie med pecannødder

3¼ dl mel

1 spsk sukker

¼ tsk salt

½ dl olie

FYLD:

1 dl sukker

3 store æg

2½ dl ahornsirup

1 spsk smør

1 vaniljestang

3 dl pecannødder

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C.

Bland mel, sukker og salt i en skål, eller i foodprocessoren med kniven monteret.

Dryp olien i og bland med fingrene eller kør i foodprocessoren, til du har en smuldredej.

Tilsæt en skefuld vand ad gangen, til dejen er samlet og kan formes til en bolle.

Pak dejen i plastfolie og frys i 20 min.

 

2 Bland fyldet mens dejen afkøles.

Pisk sukker og æg sammen.

Smelt smørret og varm vaniljestangen i det.

Del stangen på langs og skrab vaniljekornene ned i smørret.

Pisk smør, vaniljekorn og sirup i æg og sukker.

Rør nødderne i.

 

3 Rul dejen ud mellem to ark bagepapir til en cirkel ca. 40 cm i diameter.

Tag det øverste stykke papir af og vend dejen over i en tærteform, som er ca. 24 cm i diameter.

Fjern det andet stykke papir.

Form dejen efter tærteformen og fjern overflødig dej.

Tryk kanterne til (se Tips & råd).

 

4 Hæld fyldet i formen og bag, til fyldet er fast og piedejen gylden, ca. 45 min.

Lad den køle af på en rist.

 

Tips & råd


Pie med pecannødder 

Form et mønster langs kanten gennem at anvende højre hånds tommel- og pegefinger, til at trykke dejen mod venstre hånds pegefinger.


Pie med pecannødder 

Et anderledes udseende på piekanten kan du få gennem at trykke dejen til med en gaffel.

Tryk først med gaflen i en skrå vinkel, byt derefter retning og fortsæt hele kanten rundt.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 371 = kJ 1558

Kulhydrat 36 g Protein 5 g Fedt 23 g (56%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her