Logo

Rabarberkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarberkage

 

Denne saftige rabarberkage er både sød og frisk og er velegnet til at tage med og dele ud af. Server den til en god kop kaffe eller te - evt. med en kugle vaniljeis.

1 kage, 10-12 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet

 

#

4 æg

200 g sukker

200 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

200 g smør

250 g ren rå marcipan

25 g blødt smør til formen

200 g rabarberstilke

2 spsk kartoffelmel eller majsstivelse

 

Drys:

2 spsk perlesukker

 

Tilbehør:

vaniljeis eller flødeskum

*

Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er tykt skum.

Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggeskummet.

 

Rør forsigtigt smeltet, let afkølet smør i dejen sammen med groft- revet marcipan. Det er lettest at rive marcipanen, når den er kold, og kommer direkte fra køleskab.

Fyld dejen i en springform godt smurt med smør.

 

Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2-3 cm.

Vend dem sammen med kartoffelmel, læg rabarberne i et jævnt lag på kagen, og tryk dem let ned i dejen.

Drys med perlesukker.

Sæt kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min.

Stik et træspid eller en lille kniv i midten af kagen.

Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt videre.

Server gerne kagen lun med vaniljeis eller flødeskum.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her