Logo

Vidunderlige vandbakkelser med lækkert fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vidunderlige vandbakkelser med lækkert fyld

 

Vandbakkelser er lavet af en kogt dej med vand og smør, der tilsættes æg for at gøre kagerne luftige. Følg opskriften omhyggeligt specielt hvad angår temperatur og bagemetode. Så er du sikker på et godt resultat. Her er 4 favoritter med pynt og flødeskumsfyld.

 

Grundopskrift på vandbakkelser

10-14 stk. eller 1 krans. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: 35-40 min.

 

#

2 dl vand

125 g smør

125 g hvedemel

4 æg i alt (2½ dl sammenpiskede æg)

*

 

Bring vand og smør i kog i en gryde.

Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper gryden, og har samlet sig til en glat dejklump.

 

Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af til stuetemperatur.

 

Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen.

Dejen skal være blød, men ikke for flydende.

Sæt dejen med en ske eller en sprøjtepose.

Form som ønsket til en krans, runde eller aflange boller på en bageplade med bagepapir.

 

Sæt bagepladen nederst i ovnen ved 200 °C uden varmluft.

Bag i 30-40 min, til bagværket er gyldent og gennembagt.

Ovndøren må ikke åbnes under bagningen, da dejen kan falde sammen.

 

Afkøl kagerne på en bagerist.

Klip vandbakkelserne op i siderne, så der bliver en bund og en top.

Fyld med ønsket fyld.

 

TIPS: Vandbakkelser kan gemmes et tørt og køligt sted i ca. 3 dage. De skal fyldes umiddelbart før servering. Vandbakkelser bruges også i det salte køkken som fx tilbehør til suppe.

 

Vandbakkelsesprøven: For små vandbakkelser kan man lave vandbakkelsesprøven: Tag en enkelt ud, når de ser færdige ud. Falder den ikke sammen efter nogle min., er de bagt færdige, og kan tages ud af ovnen.

 

Vidunderlige vandbakkelser med lækkert fyld

 

Vandbakkelser med is og chokoladesauce

12 stk. Arbejdstid: 10 min. Bagetid: ca. 45 min. Indfrysningstid: ca. 10 min. i ismaskine.

#

1 portion vandbakkelsesdej bagt til 12 runde kager

 

Bær-is:

250 g blandede bær (frosne)

3 dl sødmælk

250 g flormelis

1½ dl piskefløde

 

Chokoladesauce:

2½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

*

 

Blend bær med mælk og flormelis, og kør til ensartet konsistens.

Tilsæt fløde til sidst.

Hæld cremen i en ismaskine, og kør til passende fast konsistens.

 

Klip vandbakkelserne op, og sæt en stor kugle is på hver bund.

Sæt låg på, og klem sammen.

Server straks eller sæt i fryseren.

 

Varm fløden op til kogepunktet, og tag gryden af varmen.

Pisk små stykker chokolade i, og server den lune chokoladesauce til vandbakkelser med is.

 

Kartoffelkager med vaniljeskum

10 stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: co. 45 min.

1 portion vandbakkelsesdej bagt til 10 runde kager

 

Fyld:

¾ liter piskefløde

1 stang vanilje

100 g flormelis

et lille drys fint salt

300 g ren rå marcipan

Pynt: kakao

*

 

Klip et låg af hver vandbakkelse.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud i en skål med fløden, og pisk til fast skum.

Smag til med flormelis og salt.

 

Fordel vaniljeskummet på vandbakkelsesbundene.

Læg låg på kagerne.

 

Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir.

Skær runde stykker, og læg dem på hver kartoffelkage.

Sigt kakao over kagerne og server straks.

 

Vandbakkelseskrans med råcreme og mandler

1 krans til 10-12 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: co. 40 min.

 

#

1 portion vandbakkelsesdej

 

Råcreme:

6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

1 stang vanilje

½ liter piskefløde

200 g cremefraiche 38%

 

Pynt:

75 g mandelflager

flormelis

*

Fyld vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en glat spids/tylle.

Tegn en cirkel (22-23 cm i diameter) på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade.

Sprøjt en ca 1 cm tyk krans med dej på den tegnede cirkel.

Sprøjt endnu en krans med dej inde i den første krans (helt op ad den).

Sprøjt en tredje krans på toppen i samlingen mellem de 2 nederste kranse.

 

Bag kransen på nederste ovnribbe ved 200 °C i 30-40 min.

Afkøl på en bagerist.

Læg kransen på et fad.

Klip i siderne hele vejen rundt, og løft forsigtigt toppen af.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig creme med en håndmikser.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i cremen.

 

Bland piskefløde og cremefraiche i en skål, og pisk det til tykt skum.

Vend det i æggeblommecremen.

Fordel cremen på kransens bund.

Læg låget på, og drys med mandelflager og sigtet flormelis.

Server straks.

 

Eclair med mokka, nougat eller blåbær

12 stk. Arbejdstid: 15 min. Bagetid: co. 45 min.

 

#

1 portion vandbakkelsesdej bagt til 12 aflange kager

 

Mokka-eclair

4 stk.

#

1 spsk kaffepulver (instant kaffe)

1½ dl piskefløde

 

Glasur:

100 g flormelis

1 tsk kaffepulver (instant kaffe)

2 tsk Kahlua kaffelikør (eller vand)

*

Bland kaffepulver og piskefløde, og lad det trække i ca. 20 min.

Pisk blandingen til skum.

Klip vandbakkelserne op i siderne, og fordel kaffeskummet på bundene.

Rør flormelis med kaffepulver og kaffelikør til en tyk glasur, og smør den på lågene.

Læg dem på toppen af kagerne.

 

Nougat-eclair

4 stk.

#

1½ dl piskefløde

100 g blød nougat (kold)

 

Glasur og pynt:

100 g flormelis

1 økologisk citron

2 spsk pistacienøddekerner

*

Pisk fløden til skum.

Riv nougat på den grove side af et rivejern, og vend den skummet.

Klip vandbakkelserne op i siderne.

Fordel nougatskummet på bundene.

 

Rør flormelis med 1 tsk fintrevet citronskal og 2-3 tsk citronsaft.

Smør glasuren på lågene, og læg dem på toppen af kagerne.

Drys med hakkede pistacienøddekerner.

 

Blåbær-eclair

4 stk.

#

1½ dl piskefløde

2-3 dråber lage fra syltede rødbeder

75 g flormelis

 

Glasur:

150 g flormelis

2-3 tsk lage fra syltede rødbeder

 

Pynt:

100 g friske blåbær

*

Pisk fløde og rødbedesaft til skum, og smag til med flormelis.

Klip vandbakkelserne op i siderne, og fordel flødeskummet på bundene.

Rør flormelis med rødbedesaft til tyk konsistens, og smør glasuren på lågene.

Læg dem på toppen af kagerne, og pynt med blåbær, før glasuren stivner.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her