Logo

Kotelet med græskarkerner og forårsgrønt samt rabarbergrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kotelet med græskarkerner og forårsgrønt  samt rabarbergrød

 

Opskrift på en lækker og nem ret med koteletter.... Koteletter med græskarkerner - opskrift fra madABC.dk...og opskrift på den bedste dessert med rabarber grød

Det er dejligt at være i køkkenet og lave mad. Men her om foråret er det også skønt at bruge tid udenfor. Derfor er denne uges weekend mad ret hurtig at lave, men uden at vi er gået på kompromis med smagen.

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

4 tynde svinekoteletter (ca. 1 cm tykke)

1 æg (sammenpisket)

2 dl græskarkerner (grofthakkede)

salt og friskkværnet peber

1 spsk eller rapsolie

1 spidskål (stykker)

200 g fine grønne ærter

 

Persillepesto med løvstikke:

1 bdt persille (krus- eller bredbladet)

1 stilk frisk løvstikke

30 g valnøddekerner (eller pinjekerner)

1 fed hvidløg

50 g parmesanost

1 dl olie

evt. citronsaft

salt og peber

 

Tilbehør: 1 kg nye kartofler

Pynt: løvstikke

*

 

Skrub kartoflerne rene og kog dem ca. 8 min. i letsaltet vand.

Lad dem trække færdige under låg 8-10 min.

 

PERSILLEPESTO: Skyl persille og løvstikke meget grundigt og slyng den tør for vand.

Blend ingredienserne sammen eller stød dem i en morter smag evt. til med lidt citronsaft.

 

Vend kødet i æg og derefter i græskarkerner krydret med salt og peber.

Læg kødet på en varm pande med olie og steg i ca. 3 min. på hver side ved middelsvag varme.

Græskarkerner bruner hurtigt og må ikke blive for mørke.

Kødet skal lige netop være gennemstegt.

Kog spidskål i letsaltet vand i ca. 5 min.

Tilsæt ærter og hæld straks kogevandet fra.

Server koteletterne med rygende varme grønsager, nye kartofler og pesto.

 

Kotelet med græskarkerner og forårsgrønt  samt rabarbergrød

 

Rabarbergrød med ingefærskum

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Fryseegnet. 4 personer.

 

#

600 g rabarberstilke

125 g sukker

2 dl vand

2 spsk kartoffelmel

 

Tilbehør:

1½ dl piskefløde (flødeskum)

2 tsk frisk ingefær (fintrevet)

*

 

Skær bladene og lidt af enderne af rabarberstilkene og skyl dem i koldt vand.

Skær dem i tynde skiver på ca. 1 cm.

Kog dem ved svag varme med sukker og halvdelen af vandet.

Kog i ca. 5 min., til rabarberne er næsten møre.

Rør kartoffelmel med resten af det kolde vand.

Tag gryden af varmen og rør kartoffelmelsblandingen i.

Smag til med sukker og hæld grøden i en skål.

Drys med lidt sukker, så den ikke får skind.

Server rabarbergrød let afkølet eller lun med flødeskum smagt til med ingefær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her