Logo

Lasagne med laks og svesketrifli med vaniljecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne med laks og svesketrifli med vaniljecreme

 

Lasagnen er bagt med lag af frisk laks, dampede porrer og en cremet ostesauce. Desserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede hasselnødder.

 

Lasagne med laks og porrer

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: ca. 1 time

 

#

500 g laksefilet uden skind

salt og friskkværnet peber

5-6 porrer

200 g friske lasagneplader

 

Bechamelsauce:

15 g smør

2 spsk hvedemel

2½ dl grønsagsvand

2½ dl piskefløde

125 g revet ost

 

Salat:

1 bakke vårsalat

1 lille hoved sprød, grøn salat

3 spsk olie

2-3 tsk citronsaft

salt og peber

 

Tilbehør: evt. brød

*

 

Skær laksen i skiver på 3-4 mms tykkelse, og krydr dem med salt og peber.

 

Rens porrerne, og snit dem fint.

Damp dem i lidt letsaltet vand i ca. 5 min., og krydr med salt og peber.

 

Sauce: Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt gradvist grønsagsvand og fløde under omrøring, og kog i 5 min.

Smag til med salt og peber.

 

Byg lasagnen op i et smurt ovnfast fad; start med porrer, så sauce, laks og lasagneplader.

Gentag lagene, og slut af med sauce.

 

Bag lasagnen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til den er gennembagt.

Drys med revet ost, og bag videre i 5-10 min., til osten er smeltet.

 

Server med salat blandet med dressing, og giv evt. brød til.

 

Lasagne med laks og svesketrifli med vaniljecreme

Svesketrifli

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer.

 

#

3 dl koncentreret blåbærsaft (eller portvin)

250 g tørrede svesker

12 makroner

 

Vaniljecreme med nødder:

1 stang vanilje

40 g sukker

1½ dl mælk

1 dl piskefløde (+ evt. lidt ekstra)

2 æg

1 spsk majsstivelse

50 g hasselnøddekerner

*

 

Giv saft eller portvin et opkog, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.

Lad dem trække i et par timer.

 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Pisk mælk og fløde sammen med æg, majsstivelse, og vaniljesukker.

Bring det i kog, og kog det under omrøring i 3-4 min.

Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.

 

Læg makroner i portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.

 

Rist nødderne på en tør pande, og gnid de løse hinder af i et stykke køkkenrulle.

Hak nødderne, og rør dem i cremen.

Tilsæt evt. lidt ekstra fløde, og fordel cremen i glassene.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her