Logo

Pandekager med skaldyr og frikadeller med kartoffel salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med skaldyr og frikadeller med kartoffel salat

 

I denne weekend står menuen på familiemad for store og små. De fleste børn er glade for genkendelig mad, men nyder også, når den smager lidt anderledes.

 

Skaldyrspandekager

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min. Madpandekager uden fyld er fryseegnede. 4 personer

 

#

Madpandekager (8 stk.):

3 æg

lidt groft salt

200 g hvedemel

3½ dl mælk (evt. halvdelen øl)

25 g smør

 

Fyld:

ca. 400 g kogte pillede krebsehaler og muslinger (evt. fra frost)

6-7 stilke bladselleri

2 spsk olie

2 fed hvidløg

1 tsk paprika

1 dl tør hvidvin

2 håndfulde frisk dild

salt og friskkværnet peber

Tilbehør: citronbåde

*

Pandekager: Pisk æg, salt og mel sammen.

Tilsæt mælk og evt. øl lidt ad gangen og pisk dejen ensartet.

Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min.

Rør evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk.

 

Varm en eller to pander godt op og kom smør på.

Hæld et tyndt lag dej på og bag pandekagerne lysebrune på begge sider.

 

Fyld: Rens bladsellerien og snit den fint.

Svits den i olie ved svag varme.

Tilsæt knust hvidløg, paprika og derefter hvidvin og kog i et par min.

Bland krebsehaler og muslinger i, krydr med dildduske og smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på de lune pandekager og rul dem sammen.

Anret med citron.

 

Pandekager med skaldyr og frikadeller med kartoffel salat


Svampefrikadeller og kartoffelsalat

Arbejdstid: ca. 1 time. Koge/stegetid: ca. 45 min. Frikadellerne er fryseegnede. 4 personer

#

Frikadeller:

500 g hakket kalve- og svinekød

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 æg

3 spsk hvedemel

ca.2dl mælk

1 lille løg

250 g champignon

25 g smør

2 tsk timianblade

8 skiver bacon

25 g smør og 2 spsk olie

 

Kartoffelsalat:

750 g kogte kartofler

250 g cremefraiche 18½

1 spsk sennep

1 dl finthakket persille

 

Tilbehør:

salat og gulerodsstave

*

 

Rør kødet sejt med salt og krydr med peber.

Rør æg og mel og derefter gradvist mælk i.

Rør farsen smidig og stil den i køleskab ca. 30 min.

Pil løget og rens champignonerne.

Hak dem fint.

 

Steg løgene klare i en gryde med smør.

Tilsæt svampe og timian blade og krydr med salt og peber.

Lad det meste af væsken fordampe og lad blandingen køle lidt af.

Rør farsen igennem og tilsæt svampefyldet.

Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er for fast.

 

Form 16 frikadeller og læg halve baconskiver omkring.

Steg frikadellerne gyldne på en middelvarm pande med smør og olie ca. 15 min. i alt.

 

Kartoffelsalat: Skær kartoflerne i terninger.

Rør en dressing af cremefraiche, sennep, persille, salt og peber.

Vend kartoflerne i dressingen og smag til.

Server frikadellerne med kartoffelsalat, salat og gulerodsstave.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.683 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her