Logo

Pie med kalvekød i estragonsauce og Marengs med creme og frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pie med kalvekød i estragonsauce og Marengs med creme og frugt

 

Er det stadig koldt udenfor, så er det dejligt at spise et varmt og fyldigt måltid som fx denne lækre pie med kalvekød. Desserten består af en let marengs med frisk frugt.

Arbejdstid: 45 min. Stege/koge/bagetid: ca. 1 time Fyldet til pien er fryseegnet. 4 personer.

 

#

750 g kalvekød (fx hals, tern på ca 2x2 cm)

2 spsk smør + 2 spsk olie

4 spsk hvedemel

½ l bouillon (eller vand)

6 porrer (skåret i ringe)

500 g majroer (skrællede, stykker)

500 g gulerødder (stykker)

1 dl piskefløde

2 spsk friske estragonblade eller bredbladet persille (hakket)

1 rulle butterdej (250 g)

1 æg [sammenpisket]

salt og peber

 

Drys: evt. lidt ekstra estragon

Tilbehør: grøn salat og evt. brød

*

 

Brun kødet i smør og olie i en tykbundet gryde.

Tilsæt mel og lad det opsuge fedtstoffet.

Tilsæt bouillon eller vand og krydr med salt og peber.

Lad retten småsimre i 35 min.

Tænd ovnen på 220 °C.

 

Tilsæt rensede og udskårne grønsager: porrer, majroer og gulerødder.

Kog op, tilsæt fløde, estragon eller persille og hæld retten i et ovnfast fad.

Rul butterdejen ud og skær den til, så den kan dække fadet.

Pensl kanterne på fadet med æg og læg dejen henover, så den rækker ca. 2 cm ud over kanten på fadet.

Lav et lille hul som skorsten i midten af dejen. Pensl overfladen med det resterende æg.

Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min., til butterdejen er gennem bagt.

Server med salat og evt. brød.

 

Pie med kalvekød i estragonsauce og Marengs med creme og frugt

 

Marengs med yoghurtcreme og frugt

Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryseegnede. 4 stk.

 

#

Marengs:

2 æggehvider

100 g sukker

½ tsk citronsaft

100 g sukker

 

Yoghurtcreme:

200 g yoghurt 10%

1 dl piskefløde (flødeskum)

1½ spsk flormelis

2-3 bananer

2 passionsfrugter

*

 

MARENGS: Pisk æggehviderne stive med en skefuld sukker og tilsæt citronsaft.

Drys resten af sukkeret i lidt efter lidt og pisk yderligere et par min.

Sæt 4 store marengs på bagepapir.

Flad dem lidt ud med en ske.

Bag ved 90 °C i ca. 45 min.

Lad dem køle af på en bagerist.

Fjern bagepapiret ved at fugte papiret forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så det er lettere at få af.

 

YOGHURTCREME: Vend yoghurt og flødeskum sammen med flormelis.

Kom cremen på marengsene lige før servering.

Skær bananerne i skiver og bland med kernerne af passionsfrugt.

Kom frugten på toppen af marengsene.

 

Pie med kalvekød i estragonsauce og Marengs med creme og frugt

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her