Logo

Pomelo med rejer og tournedos med tomat-bearnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pomelo med rejer og tournedos med tomat-bearnaise

 

På årets sidste dag serverer vi gerne lidt ekstra lækker mad. Med flere retter bliver aftenen ikke så lang, når man skal holde sig vågen helt til midnat. Godt nytår og nyd hver en bid!

 

Pomelo med rejer og peanuts

4 personer. Arbejdstid: 30 min.

#

2 pomelo eller grapefrugter

2 stk julesalat

200 g pillede rejer

25 g ristede peanuts

1 spsk sojasauce

2 tsk fiskesauce

2 tsk olie

frisk dild

*

 

Skær pomelofrugterne i halve, og udhul dem med en grapefrugtkniv eller en ske.

Skær frugtkødet i mindre stykker.

Snit julesalaten, og bland den med rejer, peanuts og stykker af pomelo.

Bland salaten med en dressing af sojasauce, fiskesauce og olie.

Fordel salaten i de udhulede frugter, og pynt med dild.

 

Pomelo med rejer og tournedos med tomat-bearnaise

 

Tournedos med tomatbearnaise

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min.

 

#

4 tournedos'er eller store medaljoner (skåret af oksemørbrad)

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tomat-bearnaisesauce:

4 æggeblommer

2 spsk bearnaiseessens (eller hvidvinseddike)

150 g smør

6-8 soltørrede tomater i olie

 

Ovnbagte kartofler:

1 kg kartofler

½ dl olie

4-5 kviste frisk timian

flagesalt

Tilbehør: grøn salat

*

 

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i store terninger.

Vend dem sammen med olie og timian på bagepapir i en bradepande.

Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 °C i ca. 30 min., til de er møre, og drys med salt.

Smelt smør og olie gyldent på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider.

Krydr med salt og peber.

Skru ned og steg videre i 4-7 min. på hver side (afhængigt af tykkelse).

 

Pisk æggeblommer og bearnaiseessens sammen i en skål over vandbad, og pisk til det bliver cremet i konsistensen.

Pisk lidt af det smeltede smør i først dråbevis, så æggemassen ikke skiller, og derefter resten. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem.

Rør dem i saucen, og smag til med salt og peber.

Anret hver tournedos med tomat bearnaise, ovnstegte kartofler og salat.

 

TIPS: Det er enkelt at koge sin egen bearnaise-essens til sauce:

Pil og hak 2 små eller 1 stort skalotteløg fint.

Kog med 4 spsk hvidvinseddike og 3-4 stilke frisk estragon gem evt. bladene til at komme i saucen.

Kog essensen i ca. 5 min. og si den.


TIPS: Årets sidste dag er 31. december og den falder nok i uge 1 iflg kalenderen (indviklet), men byt om på opskrifterne så det passer. (31. december 2019 falder som 2. dag i uge 1)



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her