Logo

Svampebouillon og kylling a la Provence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svampebouillon og kylling a la Provence

 

Du skal bruge under 1 time på at lave denne dejlige menu og det meste af tiden passer den sig selv.

 

Svampebouillon og kylling a la Provence

 

Svampebouillon

4 personer. Arbejdstid: 15 min. Koge-/trækketid: ca. 1 time

 

#

50 g tørrede, blandede skovsvampe

1 liter hønse- eller kalvebouillon

200 g friske svampe (fx bøgehat eller champignon)

1 glas tør sherry

evt. salt

Tilbehør: boller eller brød

*

Læg de tørrede svampe i blød i koldt vand i ca. 20 min.

Hæld vandet fra de udblødte svampe, og kog dem i bouillonen i ca. 30 min.

Si svampene fra, og kasser dem.

Bring bouillonen i kog, og tilsæt rensede, små svampe (eller stykker af svampe) 1 minut før servering.

Smag til med sherry og evt. salt.

Server svampebouillonen med boller eller brød.

 

Provence-kylling

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. ca. 45 min. Fryseegnet

 

#

1 stor kylling eller hane

1 dl olie

salt og friskkværnet peber

500 g tomater

2 små squash

2 løg

4-5 kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret)

1-2 kviste frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)

evt. 6-8 fed hvidløg

2-3 håndfulde friske basilikumblade

*

 

Del kyllingen i 8 stykker med en fjerkræsaks eller kniv: under- og overlår hver for sig og hvert bryst i 2 stykker med ben.

Gnid kyllingestykkerne med olie, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad eller i en bradepande.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

Vask squashene, og skær dem i store terninger.

Pil løgene, og skær dem i skiver.

 

Bland grønsagerne med kyllingestykkerne i fadet.

Tilsæt timian, rosmarin og evt. pillede hvidløgsfed.

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.

Drys med basilikum lige før servering.

Svampebouillon og kylling a la Provence


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her