Logo

Æblegrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblegrød - Maries


Æblesorten Belle de Boskoop er mest velegnet til grød. Hvis der bruges en æblesort, som har svært ved at koge ud, kan grøden samles med en jævning af lidt kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i koldt vand. Til 4 personer


# Ingredienser

1,5 kg madæbler

200 g sukker

1 stang vanilje

Tilbehør: Mælk eller fløde


* Tilberedning 

Skræl æblerne og fjern blomst, stilk og kernehus.

Skær dem i mindre styk­ker.

Kom dem i en gryde med flækket vanilje og ca. 1 dl vand.

Lad æblerne koge ved svag varme under låg 10-15 min.


Fjern vaniljen, tilsæt sukker og rør rundt.

Hæld grøden i en serveringsskål og lad den blive kold.

Server med kold mælk eller fløde.

 

Tips: Æblegrøden kan bruges til andre desserter, fx Æbleris: Vend 2 dl pisket fløde i 2 dl løskogte ris.

Læg risblanding og æble­grød lagvis i en skål. Pynt med flødeskum og klatter af ribsgelé.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her