Logo

Abrikoskage med ribssirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abrikoser, kardemomme og ribs viser sig at være en god kombination. Ribssirup dryppes over kagen før servering. Dette giver en virkelig god variation mellem det sure og søde. god appetit.

Abrikoser, kardemomme og ribs viste sig at være en god kombination. Ribssirup dryppes over kagen før servering.

 

1 dåse abrikoser (410 g)

100 g smør

1,5 mælk

3 æg

3 dl sukker

1 spsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kardemomme

4,5 dl hvedemel

1 dl lys sirup

2 dl ribs

 

Tilbehør:

flormelis

ribsklaser

flødeskum

 

Sæt ovnen på 175°C.

Hæld lagen fra abrikoserne, og hak dem groft.

Smelt smørret, og hæld mælken i.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

Rør smør og mælk i.

Bland vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og hvedemel.

Sigt det i æggemassen, mens du rører rundt.

Rør abrikoserne i.

Hæld dejen i en smurt, raspdrys­set form, 25 x 35 cm.

Bag kagen på næstnederste rille ca. 30 min.

Afkøl kagen, inden den skæres i 24 firkanter.

 

Ribssirup: Bland sirup og ribs i en lille gryde, og kog op ved middel­varme.

Kog uden låg ca. 3 min.

Si gennem en fintmasket si, og pres saften fra bærrene igennem ved hjælp af en ske.

Hvis saucen er stiv­net, når den skal serveres, skal den blot lunes, til den får sin sirups­konsistens igen.

Sigt flormelis over kagerne.

Server med ribssirup, letpisket flø­deskum og ribs.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her