Logo

Abrikoskompot med fire aromaer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 Abrikoskompot er dejligt tilbehør til mange retter, denne meget søde kompot står meget godt op imod syrlige retter. Jernurten og ferskenblade giver en en dejlig fyldig  smag til kompotten.

 

1 kg modne abrikoser
100 g stødt melis
150 g honning
2 stænger vanilje
Nogle jernurt- og ferskenblade


Om vinteren bruges abrikoser på dåse til denne opskrift.

Vælg dem med en saft, som ikke er alt for sukkerholdig, ellers bliver smagen for sød. Hvis man vil gøre det lidt enklere, kan man udelade den ene aroma

 

- kompotten bliver en smule anderledes, men stadig fremragende.
Kom sukkeret, honningen og 1 liter vand i en kasserolle, og lad det koge i 5 minutter. Rør rundt, så sukkeret smelter.

Tilsæt de hele abrikoser. De bør dækkes af sukkerlage.

Tilsæt også vaniljestængerne, som er skåret igennem på langs, og tilsæt jernurt- og ferskenbladene.

Så snart lagen igen begynder at småkoge, skal den koge ved svag varme i 4-5 minutter - ikke længere.

Læg låg på kasserollen, og lad det køle af.

 

Tag abrikoserne op og lad dem dryppe af, og stil lagen til side.
Fjern stenene (under kogningen har de spredt en let duft af mandler i frugterne). Skrab kornene ud af vaniljestængerne med en lille kniv.

 

Fjern jernurt- og ferskenbladene.

Bland abrikoserne med vaniljekornene.

 

Tilsæt lige nøjagtigt den mængde af lagen, der skal til for at opnå en konsistens som flydende syltetøj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her