Logo

Fars kyllinger + Bagt frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fars kyllinger + Bagt frugt

Fars kyllinger

2 store, friskslagtede kyllinger

3 løg

3 æbler

1 tyk skive fersk spæk

smør eller margarine

salt og peber

2,5 dl bouillon

2 suppeviske

1 dl piskefløde

kulør

2 spsk hvedemel

Tilbehør: Råstegte kartofler - se herunder, og salat

*

Rens kyllingerne og tør dem godt ud- og indvendigt.

Hak løgene, skær de skrællede æbler og spækket i små terninger og fyld det hele i kyllingerne.

Luk med kødnåle og brun omhyggeligt kyllingerne i smør eller margarine.

Drys med salt og peber og spæd med bouillon.

Lad kyllingerne småsnurre, til de er meget møre - ca. 1 time.

Tag dem op sammen med viskene og spæd om nødvendigt skyen med lidt mere bouillon.

Tilsæt fløde og kulør og lad saucen koge igennem.

Jævn med det udrørte hvedemel og smag til med salt og peber.

Halver kyllingerne og anret dem med fyldet på et opvarmet fad.

Server saucen, råstegte kartofler og salat til.

Madopskrift billede

Råstegte kartofler

600 g store kartofler

3 spsk smør eller (oliven)olie

salt og (hvid) peber

*

Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, i terninger eller stave.

Se lige flere muligheder nederst.

Brun smørret let i en lille bradepande eller lignende og kom kartof­lerne i.

Drys med salt og hvid peber.

Stil panden ind i en 250°C varm ovn i ¾-1¼ time.

Vend dem forsigtigt 3-4 gange under stegningen.

--

Kartoflerne kan også tilsættes en eller flere af disse ingredienser:

2 spsk sesam

1 tsk cayennepeber, chili eller paprika

1 spsk persille, estragon, dild, kørvel eller timian, hakket/tørret

2 spsk bacon, hakket

1 gulerod (eller anden rod) skåret som kartoflerne.

Madopskrift billede

Bagt frugt

2 skiver henkogt ananas

4 halve kogte pærer

2 spsk mørkt puddersukker

50 g valnøddekerner

2 spsk rasp

2 spsk smeltet smør

Tilbehør: iskoldt flødeskum

*

Halver ananas skiverne og læg dem i smurt, ildfast fad sammen med pærerne - kun et lag!

Drys med puddersukker og hakkede valnøddekerner samt rasp og dryp med smeltet smør.

Stil fadet 15 minutter i 225°C varm ovn - og server desserten med iskoldt flødeskum. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her