Logo

Gratineret frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trylleri med frugt(rester) til 4-6 som dessert

1-1,5 kg frugt (resterne fra frugtkurven eller alt, hvad der ligger og smiler til en i frugtafdelingen - så mange farver som muligt, men ingen citrusfrugter)
4 spsk citronsaft
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk revet citronskal
2 spsk mandel- eller orangelikør (fx Amaretto eller Cointreau)

Skræl frugterne eller skyl dem alt afhængig af sorten og snit dem i små stykker.
Dryp med citronsaft.
Forvarm ovnen til 200° (varmluft: 180°).
Del æggene i blomme og hvide.
Æggeblommerne røres glatte med sukker, vaniljesukker, citronskal og likør. Æggehviderne piskes stive med håndmikseren.
Vend hviderne i æggeblommecremen.
Fyld frugtsalaten i et ovnfast fad, fordel æggeskummet over og bag det i 10 minutter i midt i ovnen.
Server med ladyfingers.
kj pr. portion: 1600

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
59025-01-2011 13:43:53 madABC
Du kan klargøre frugten og drysse/spraye med citronsaft og filme, og røreæggeblommer og filme i god tid. Piskning af æggehvider og bagning skal gøres umiddelbart før servering.
59125-01-2011 13:26:19 Lene
Kan man lave den færdig i god tid inden den skal serveres, eller skal den serveres lun ?
Eller kan man evt. gøre det hele klar i god tid, og så bare vente med at bage den, eller vil det hele så bare "falde" sammen ?

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her