Logo

Kartoffelsuppe med brøndkarse + Appelsinkvark og havredrys

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsuppe med brøndkarse + Appelsinkvark og havredrys

Kartoffelsuppe med brøndkarse

2 porrer

1 lille selleri

1 stor gulerod

2 løg

600 g kartofler

3 spsk olie

5 dl mælk

2 bouillonterninger

salt og peber

reven muskat

2 bdt brøndkarse (eller 1½ bakke karse)

Tilbehør: groft brød, smør og ost

*

Skær porrerne i tynde ringe og riv selleri og gulerod groft på råkost­jernet.

Hak løgene og skær kartoflerne i terninger.

Lad porrer, sel­leri, gulerod og løg snurre 5 minutter i olien.

Rør hele tiden.

Tilsæt kartoflerne og fyld op med mælk og ¾ l kogende vand, tilsat bouil­lonterninger.

Lad suppen koge sagte under låg i 20-25 minutter.

Smag til med salt, peber og muskat og rør klippet brøndkarse i.

Server suppen med groft brød, smør og ost.

Madopskrift billede

Appelsinkvark med havredrys

300 g kvark

1½ spsk honning

2 appelsiner, saft af

3 spsk mælk eller fløde

8 spsk grove havregryn

10 mandler

smør eller margarine

*

Blend kvark, honning, appelsinsaft, mælk eller fløde godt og fordel det i 4 portionsskåle. Stil dem koldt.

Bland havregrynene med hak­kede mandler og rist det hurtigt på panden i lidt fedtstof.

Drys blan­dingen over desserten umiddelbart før serveringen.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her