Logo

Lam med couscous og karrydressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lam med couscous og karrydressing

Karrydressing:

1 dl krydret mayonnaise fx Miracle Whip

2 spsk vand

1 tsk friskpresset citronsaft

½ tsk fintrevet citronskal

½ tsk madraskarry

50 g rosiner (ca. ¾ dl)

2½ dl forkogte couscousgryn (ca. 200 g)

¼ tsk knuste safrantråde

25 cl kogende vand

1 spsk smør og olie

400 g afpudset lammemørbrader (ca. 5 stk)

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 squash i mindre stykker (ca. 450 g)

150 g sukkerærter i skrå stykker

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

 

Karrydressing: Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser.

Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bland couscousgryn og safran sammen i en skål.

Hæld det kogende vand over og lad grynene stå i 5-10 min. - rør med en gaffel et par gange mens couscousgrynene trækker.

Lad smør- og rapsolien blive gylden i en sauterpande.

Drys de 5 mørbrad med salt og peber og steg dem på alle sider i ca. 5 min.

Tag mørbraderne op og hold dem varme.

Skru op til kraftig varme og steg squashstykkerne i ca. 2 min.

Tilsæt sukkerærter, salt og peber.

Steg i yderligere ca. ½ min. og smag grønsagsblandingen til.

 

Ved serveringen: Skær mørbraderne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med couscous og grønsager.

Server karrydressingen i en skål ved siden af.

 

Energiindhold pr portion 2013
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 48%, Fedt: 27%

Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 30 min 4 personer

 

Iset ingefærsuppe med lun kompot

Dessert til 4

Dagen før:

skal af 1 citron

4 dl vand

200 g sukker

1,5 spsk fintrevet frisk ingefær

440 g kvark 1%

Lun kompot:

2 skrællede faste, modne pærer i tern (ca. 180 g)

1½ spsk sukker

1½ spsk vand

2 appelsiner (ca. 550 g)

3 spsk friskpresset citronsaft

¾ spsk majsstivelse , fx Maizena

1 spsk orangelikør, fx Cointreau

Pynt: friske citronmelisseblade

 

Dagen før: Kog citronskal, vand, sukker og ingefær i en gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Si sukkerlagen ned i en metalform (ca. 2 liter) og stil sukkerlagen tildækket i fryseren i ca. 2 timer.

Rør Kvark og den letfrosne sukkerlage sammen til den er glat.

Dæk atter formen og frys blandingen i mindst 20 timer.

Stil den frosne suppe til optøning på køkkenbordet ca. 2½ time før serveringen.

 

Lun kompot:

Kog pæretern, sukker og vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.

Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. 3 spsk).

Bland citron- og appelsinsaft og rør Maizena i.

Rør jævningen i kompotten og lad den koge ved svag varme i ca. 1 min.

Tilsæt orangelikør og appelsinfileter og smag til.

 

Ved serveringen: Pisk suppen med en håndmixer i ca. 10 sek.

Anret suppen i iskolde tallerkener med lidt af den lune kompot.

Server resten af den lune kompot til.

Fryseegnet: Nej

 

Energiindhold pr portion 1573 /6290 kJ
Energifordeling: Protein: 14%, Kulhydrat: 80%, Fedt: 4%, Alkohol: 2 %, Tilberedningstid: 60+ min

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her