Logo

Le Blanc- Manger de Pomme-Reinette au Caramel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Æblemousse med karamelcreme)
(10 personer)
 
Æblemousse:
1 l cider
200 gram æblemos (gem skrællerne fra æblerne)
240 gram æggehvide
300 gram melis
1 dl vand
10 blade gelatine
2 dl Calvados
5 dl piskefløde
2 Bisquitbunde
 
1. Cideren koges ind til 1 dl
2. Vand og melis opvarmes til 135ºC til sukkerlage.
3. Gelatinen smeltes i Calvados.
4. Gelatine, æblemos og cider blandes.
5. Hviderne piskes næsten stive, til­sættes dernæst forsigtigt den varme sukkerlage (lidt ad gangen), mens der stadig piskes.
6. De stiftpiskede hvider blandes for­sigtigt med æblemosen.
7. Til sidst "mænges" den piskede flø­de FORSIGTIGT i moussen.
8. Bisquitbundene skæres i små tern.
9. Æblemoussen fyldes halvt op i por­tionsforme, dernæst et lag brød-tern, "og formen fyldes helt op med æble­mousse.
Sættes koldt, til moussen er stiv.
 
Karamelcreme:
250 gram sukker
½ l piskefløde
3 ½ dl piskefløde
 
1. Sukkeret skal næsten brænde.
½ l piskefløde tilsættes, koger op og tages fra varmen.
Dernæst tilsættes 3 ½ dl piskefløde.
2. Cremen sættes på køl.
 
Anretning:
1. Kog en sukkerlage af 1 dl vand og 50 gram melis. Køles af.
2. Papirstynde skiver æble lægges i sukkerlagen et par timer.
Lægges bag­efter på bagepapir et tørt sted, såæblerne kan tørre. De bliver stive.
3. Skrællerne fra æblerne til moussen vendes i melis og frituresteges.
Det gør ikke noget, at æbleskrællerne er blevet brune.
De må ikke lægges i vand, da frituren så sprøjter.
4. På en tallerken lægges den kolde karamelcreme.
Den stive æblemousse vendes ud.
Æbleskiverne stikkes ind i moussen i vifteform.
Til sidst pyntes med de friturestegte æbleskræller.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her