Logo

Mad med meloner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mad med meloner

 

Nyd de friske og velsmagende meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som tilbehør til fisk og lyst kød.

 

Melonsalat med feta og pinjekerner

Arbejdstid: 25- min. I kke fryse-egnet (4 personer)

#

600 g renset vandmelon

1 bdt rucolasalat eller feldsalat

1 rødløg og/eller 2-3 forårsløg (fintsnittet)

75-100 g fetaost (salatost)

3 spsk pinjekerner (ristede)

frisk mynte eller basilikum

 

Dressing:

1½ spsk lime- eller citronsaft

3 spsk olie

salt og peber

*

 

Skræl melonen og skær den i passende stykker, befri·den for frø.

Anret dem på et fad med skyllet og slynget salat og dryp dressingen over.

Drys med rødløg og/eller forårsløg og fetaost.

 

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og drys dem over salaten sammen med lidt friskhakket mynte eller basilikumblade.

Tips: Brug evt. flere slags melon eller udvid med skivede friske jordbær. Sorte oliven er også gode her.

 

Stegt laks med melon og lime

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8-10 min. Ikke fryse-egnet, (Til 2 personer. Er du alene så halver portionen.)

#

300 g laksefilet

½ spsk olie

½ melon (cantaloupe, netmelon, honningmelon)

2-3 forårsløg (fintsnittet)

 

Marinade:

½ spsk farin

½ spsk soja

1 tsk fintrevet limeskal

1 spsk limesaft

1 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: brød eller nye kartofler

*

 

Pisk marinaden sammen.

Befri melonen for frø og skræl og skær den i tern.

Drys dem med lidt salt.

 

Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande med olie 3-5 min. på hver side--først på skindsiden.

 

Anret med melontern, dryp marinaden over og drys med forårs løg.

Server med brød eller friskkogte kartofler.

 

Melonsorbet eller ispinde

Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 8 timer. Ikke fryse-egnet (¾ liter is = 12 små ispinde)

#

1-2 meloner (honning, net, galia eller cantaloupe)

1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)

3 spsk sukker

½ stang vanilje

3 spsk citron- eller limesaft

*

Befri melonen for skal og frø, skal og skær den i tern - der skal være 400 g.

Læg dem i en frysepose i fryseren natten over.

 

NÆSTE DAG: Tag melonen ud af fryseren og lad den tø op 10-15 min.

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i, til det bliver en blød marengs.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

 

Kør de frosne melontern til mos med vanilje og citrussaft i en foodprocessor.

Tilsæt marengsmassen og frys i en plastbøtte eller i ispindeforme.

 

Tips: Hvis du ikke har ispindeforme, kan du bruge små glas eller kopper og stikke træpinde i.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her