Logo

Mandelkage med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandelkage med jordbær

 

En skøn og nem kage, der smager af sommer. Friskplukkede danske jordbær er noget af det bedste.

6-8 personer Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 35 min.

#

Mandelkage:

200 g sukker

3 store æg

200 g mandler

 

Creme:

1½ dl piskefløde

3 spsk flormelis

1 vaniljestang

1 tsk sukker

1½ dl cremefraiche 38%

Pynt:

250 g jordbær evt. flormelis

*

Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 175 °C.

Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse - ca. 10 min med en håndmikser.

Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og vend dem i æggemassen.

Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min.

Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen afkøle i formen.

 

Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis.

Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen.

Fordel cremen over den afkølede kage.

 

Skyl og nip jordbærrene, og sørg for at de er helt tørre.

Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem på cremen.

Pynt evt. med lidt sigtet flormelis.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her