Logo

Nektariner med Amaretto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nektariner med Amaretto

 

Denne specielle sommerdessert er som en gave fra guderne. En delikat fest for såvel ganen som for øjnene. • Nektariner indeholder betakarotin som kroppen omdanner til A-vitamin. • Ricottaost indeholder meget kalcium.

Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Nektariner med Amaretto

4 modne, faste nektariner (ca. 750 g)

1 vaniljestang

2½ spsk sukker

1 dl Amaretto (likør)

1 dl friskpresset appelsinsaft

2 dl ricottaost

3 spsk flormelis

2 æggehvider

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Del nektarinerne på midten og fjern stenen.

Læg de halve nektariner i et ovnfast fad med skindsiden nedad.

 

2 Flæk vaniljestangen og skær den derefter i 2 cm store stykker.

Læg vaniljestang og sukker i en morter.

Stød blandingen til vaniljekornene er blandet med sukkeret.

Drys vanilje- og sukkerblandingen over nektarinerne og dryp med Amaretto og appelsinsaft.

 

3 Bag i ovnen til nektarinerne er møre, 20-25 min.

Lad dem svale lidt af.

 

4 Lad ricottaosten dryppe af. Bland ricottaost og flormelis i en skål.

Pisk æggehviderne til fast skum.

Vend æggehviderne i ricottablandingen.

 

5 Server nektarinerne på asietter, dryp med skyen og læg en skefuld af osteblandingen ovenpå. Server dem varme eller kolde.

 

Tips & råd


Nektariner med Amaretto 

En morter og dens pistil er lavet af fast, tungt materiale som gør, at det er let at knuse krydderier og urter.

 

Nektariner med Amaretto 

Amaretto er en italiensk mandellikør.

Den siges at være skabt af en italiensk enke, som var taknemmelig over at have siddet model til et maleri af jomfru Maria.

 

Mikroovnstips: Forbered nektarinerne efter trin 1 og 2, men læg dem i en mikro-egnet form i stedet. Bag nektarinerne i mikroovnen på høj effekt i 10 min.

Øs nektarinerne med skyen og lad dem evt. bytte plads så de bliver jævnt varme efter 5 min.

Fortsæt derefter som anvist.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 275 = kJ 1155

Kulhydrat 43 g Protein 10 g Fedt 7 g (23%) Fibre 1 g t

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her