Logo

Ostesouffle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesouffle

 

Den franske ostesouffle er gået lidt i glemmebogen, og det er en skam, for den smager skønt og er samtidig en genial måde at få brugt sine osterester på.

Server fx den friskbagte souffle med en frisk salat med rucola, æble og valnødder vendt med en dressing af dijonsennep, vineddike, olie, salt og peber.

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 30-50 min. 8 personer

 

#

½ l sødmælk

1 skalotteløg

5 sorte peberkorn

3 hele nelliker

1 laurbærblad

50 g smør

50 g hvedemel

250 g ost (faste, modne oste, brietyper, blåskimmelost gerne en blanding)

6 æg

muskatnød og/eller paprika

salt og peber

 

Til formene:

25 g smør

30 g parmesanost

1 tsk knust sort peber

*

 

Ostesouffle

1. HÆLD mælken i en gryde, og tilsæt pillet skalotteløg og krydderier.

Giv det et stille opkog, og lad det simre ganske stille i 5 min.

Lad mælken afkøle, og si den.

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i, til det er helt opsuget.

Tilsæt den siede mælk, og kog saucen igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.

 

Ostesouffle

2. RIV ostene groft.

Del æggene i blommer og hvider.

Rør blommerne i mælkesaucen, og tilsæt ost.

Smag til med revet muskat og/eller paprika, salt og peber.

 

Ostesouffle

3. Smør 8 portions-souffleskåle (1½ dl) eller 1 stor souffleskål (1 liter) med smør.

Bland revet parmesanost og sort peber, og drys det i skålene, så det sætter sig i smørret.

Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt ostedejen i lidt ad gangen.

Fyld dejen i skålene, og sæt dem i ovnen ved 200 °C i 8 min.

Skru ned til 180 °C, og bag portions-souffleerne i yderligere ca. 10 min. og en stor souffle i ca. 30 min.

Overfladen skal være gylden, og souffleen skal stå hvælvet over formen.

 

TIPS: Åbn ikke ovnlågen i utide, da souffleen kan falde sammen.

Du kan forberede dejen i god tid uden æggehvider. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen umiddelbart før souffléerne skal bages.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her