Logo

Pandekager med appelsincreme 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med appelsincreme 2


Pandekager med appelsincreme er bedre end Rådhuspandekager og nemmere end Crêpes Suzette. Sprøde pandekager lunet på panden med lækker appelsincreme og appelsinskiver. 

4-5 personer. Arbejdstid: ca. 1 time. Hviletid: 30 min. Bage-/kogetid: 30 min.

#

Pandekager:

3 æg

125 g hvedemel

2 spsk sukker

25 g smør

ca.3 dl mælk

smør til bagning

 

Appelsincreme:

2 æg

½ liter sødmælk

75 g sukker

40 g majsstivelse

½ stang vanilje

1 spsk sukker

1½ dl piskefløde

2 tsk appelsinskal [øko]

 

Tilbehør:

3-4 appelsiner

50 g hasselnøddekerner

*

Pisk æggene sammen med mel og sukker.

Tilsæt smeltet smør og mælk lidt ad gangen under piskning.

Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.

 

Pisk æg, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og tilsæt vaniljekorn og vaniljestang.

Pisk cremen under opvarmning, til den når kogepunktet.

Hæld cremen i en skål, og drys overfladen med sukker.

Lad cremen blive kold.

 

Bag pandekagerne i lidt gyldent smør på en slip let-pande i et par min. på hver side.

 

Pisk fløden til let skum, og vend det i cremen. Smag til med fintrevet appelsinskal.

Smør pandekagerne med cremen, og rul dem sammen.

Server de fyldte pandekager med appelsinskiver og hakkede nødder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her