1.4 kg madæbler befriet for kernehus og hakket
1.4 kg løg hakket
40 g tørrede figner hakket
6 dl hvidvinseddike
4 tsk stødt ingefær
½ tsk cayennepeber
450 g rørsukker
Hæld alle ingredienser bortset fra rørsukkeret i en stor egnet gryde og bring dem i kog over middel varme.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg, til æblerne er møre.
Rør sukkeret i, stadig ved lav varme.
Når sukkeret er opløst, skal blandingen simre svagt, uden låg i ca. 1 ½
time.
Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.
Chutneyen er færdig når der ikke løber væde ud i den rende der dannes når en ske trækkes over grydens bund.
Chutneyen bliver tykkere med tiden.
Rengør glassene og fyld dem.
Luk dem til og lad chutneyen køle af.
Opbevares på et mørkt og køligt sted mindst seks uger før brug.
Holdbarhed 1 år.