Logo

Æble-kvæde kompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 personer

1 kvæde
4 æbler
1 spsk citronsaft
1 spsk hjemmelavet
vaniljesukker
2 spsk stødt melis

Skræl kvæden, dyp den i citronsaft, så den ikke bliver mørk. Skær den i 4 stykker. Fjern kernehuset med en lille kniv. Skær derefter frugtkødet i tynde skiver. Kom dem i en kasserolle sammen med nogle dråber vand og vaniljesukkeret. Lad det koge i 15 minutter ved middel-svag varme. Imens skæres æblerne ud i kvarte, og kernehuset fjernes. Kom dem i kasserollen sammen med sukkeret. Lad det koge ved svag varme, indtil der ikke er mere saft.

Til festlige lejligheder tilsættes et lille stykke ingefær i kasserollen, og denne kompot serveres varm til varm gåselever eller oven i købet til vildt eller and.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her