Logo

Æbleclafoutis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Let og luftig og med en stærk aroma af marcipan: Denne æblegratin er et hit, hvad enten den serveres i et gratinfad eller i ildfaste kopper

Let og luftig og med en stærk aroma af marcipan: Denne æblegratin er et hit, hvad enten den serveres i et gratinfad eller i ildfaste kopper

 

2 små, syrlige æbler

2 spsk citronsaft

100 g marcipan

1,5 dl mælk

3 æggeblommer

30 g sukker

25 g hvedemel

25 g Maizena

1 knsp salt

20 g sukker

30 g mandelsplitter

1 spsk flormelis

 

Æbler skrælles, skæres i kvarter, kernehuset fjernes, og de skæres i tynde både, der straks blandes med 2 spsk citronsaft.

Marcipan smuldres og med håndmikseren piskes den godt sammen med mælk, æggeblommer og sukker, indtil det er en cremet masse (5 minutter).

Hvedemel og Maizena blandes og røres sammen med marcipanmassen.

3 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, 20 g sukker tilsættes, og det hele piskes i yderligere 1 minut.

Æggehviden vendes i dejen.

Fordel massen i 4 store, ildfaste kopper/skåle (à ¼ l) eller i en gratinform ca. 20x20 cm.

Æbler og mandelsplitter fordeles ovenpå.

Bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 25-30 minutter ved 190°C (varmluft 170°C).

Drys flormelis over ved serveringen.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her