Logo

Æbledessert Kong Hans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

2 plader butterdej
4 Ingrid Marie æbler
100 g flormelis
lidt frisk rosmarin
100 g usaltet smør
100 g brun farin
250 ml æblejuice
250 ml piskefløde
lidt caramel
4 blade citronmelisse

Butterdejen æltes sammen (det bliver så en mat butterdej) med lidt flormelis, rulles tyndt ud, derefter rulles den sammen som en rolade, og hviler i ca. 1 time.
Derefter skæres den i skiver og rulles tyndt ud, drysses med flormelis og bages sprøde ved ca. 200°.
Æbler befries for kærnehus med en udstikker, skæres i tynde skiver, kommes i en ovnfast skål med brun farin, smørret og rosmarin, bages derefter i ovn ved 175° i ca. 25 min. Stilles til afkøling.
Æblejuicen kommes i en gryde, stilles på komfuret, og reduceres til en fjerdedel.
Piskefløde piskes næsten til skum, smages til med caramel.

På tallerkenen lægges en sprød butterdej, derpå deles æblerne, derpå en tynd sprød butterdej på toppen.
En skefuld caramelfløde kommes henover, æbleglacen rundt i kanten, pyntes med citronmelisse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her