Logo

Æbleis med ahornsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Isen er lavet på grundlag af færdigkøbt vaniljeis)
6 æbler fx. Filippa eller Belle de Boscoop
½ dl vand
1 spsk sukker
½ dl ahornsirup
1 l god vaniljeis
 
Til servering:
ahornsirup
evt. mandelflager
evt. stegte æbleringe af 2 æbler 1 spsk smør 1 spsk sukker
 
Skræl æblerne, fjern kernehuset og damp dem i en gryde med låg
sammen med vand og sukker i 5-8 min. til de er kogt ud. Mos æblerne
med en gaffel.
Der skal være ca. 600 g færdig æblemos. Skær isen i mindre stykker
og kom den i blenderen eller rør den blød med en håndmixer.
Tilsæt æblemosen samt ahornsirup og rør isen sammen.
Frys den ca. 3 timer eller til den er færdigfrosset.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering, så den bliver blødere.
Anret isen i portioner og hæld ahornsirup over.
Stil evt. ahornsirupen i fryseren ½ time før servering, så den bliver
tykkere og holder sig flot og mørk ovenpå isen.
Drys evt. med mandelflager.
 
Æbleringe: æblerne skræres i ringe eller både og steges et par
minutter i smør til de er møre.
Drys med sukker under stegningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her