Logo

Æblekage med karamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage med karamel

 

Denne æblekage er ikke bare smuk at se på, den smager også fantastisk godt. Arbejdet lønner sig virkelig her! • Hvis tærten deles i 12 stykker, så indeholder hvert stykke kun 215 kalorier.

Forberedelse 55 min. Tilberedning 30 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Æblekage med karamel:

3½ dl hvedemel

100 g smør eller margarine

½ dl sukker

1 nip salt

1 spsk hvidvinseddike

1 æg

FYLD:

750 g (5-6 stk) syrlige æbler

1 citron

1 + 1 spsk smør eller margarine

1½ dl sukker

2 spsk æblejuice

*

 

Fremgangsmåde:

1 Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i toppen.

Skær fedtstoffet i tern og bland det sammen med sukker, salt, vineddike og æg i melet.

Hak det hele sammen med en kniv og ælt det derefter til en ensartet dej.

Pak dejen i plastfolie og lad den hvile 30 min. i køleskabet.

 

2 Skræl æblerne og skær dem i både.

Fjern kernehusene og skær bådene i tynde skiver.

Pres saften af citronen og dryp den over æblerne.

 

3 Sæt ovnen på 200 °C.

Ælt dejen hurtigt, rul den ud og beklæd formen med dejen.

Prik bunden med en gaffel.

 

4 Læg æbleskiverne på tærtebunden og fordel 1 spsk fedtstof henover.

Sæt ind i ovnen og bag i 20 min.

 

5 Smelt sukkeret ved svag varme i en gryde, rør forsigtigt.

Hæld æblejuice i under omrøring, inden sukkeret smelter helt.

Kog til en karamelagtig konsistens.

 

6 Tag tærten ud af ovnen og skru op til 250 °C.

Hæld karamellen over og sæt tærten i ovnen yderligere ca. 8 min.

Garner med karamelslør. se Tips & råd.

 

Tips & råd


Æblekage med karamel 

Karamelslør: smelt 3 dl sukker med 5 spsk vand og bring det langsomt i kog.

Det er vigtigt, at alle sukkerkrystaller opløses.

Karamellen har den rette konsistens, når en dråbe stivner i koldt vand.

Stil gryden i et koldt vandbad og gentag følgende, til der dannes tråde af sukkerlagen:

Stik en gaffel i sukkerlagen og træk tråde op som stivner når temperaturen er rigtig.

Fortsæt med at trække tråde op til de er tynde.

Læg dem som en snoning ovenpå tærten.

Tænk på at sukkerlagen er meget varm og du kan let brænde dig.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 208 = kJ 873

Kulhydrat 32 g Protein 2 g Fedt 8 g (34%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her