Logo

Æblemarmelade Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg madæbler

½ kg søde æbler

½ kg sukker

½ l vand

1 tsk stødt kanel

1 tsk Atamon

 

Halvdelen af sukkeret kommes i en tykbundet gryde og varmes op til en lys karamel. De istandgjorte madæbler røres godt op i karamellen, hvorefter de søde æbler tilsættes og ligeledes blandes godt med sukkermassen.

Vand tilsættes, og marmeladen koger til æblerne er møre, ca. 15-20 min.

Rør godt undervejs.

Marmeladen smages til med det resterende sukker - brug din egen smag.

 

Æblemosen kan også bruges til Æblekage

Læg et lag æblemos i ildfast fad, derefter et lag rå æbler i både og et lag lagkagecreme.

Endnu et lag æblemos og pynt med rå æbler.

Bages i ovn ved 200°C i ca., 20 min. og serveres med cremefraiche, koldt flødeskum eller en skive is.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her