Logo

Æblepie med gitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblepie med gitter

 

En pie-elskers drøm! Denne kaloriefattige variant er både frisk og saftig i smagen. Og så har den et ekstra sprødt låg • Kvark og mælk i piedejen hjælper med at holde kalorietallet nede.

• Der er mange gode fibre i æbler. Favoritpie.

Forberedelse 20 min. + køligt hvil. Tilberedning 40 min. 8-10 stykker

 

# Råvarer til Æblepie med gitter

ca. 4 dl hvedemel

2 spsk sukker

½ tsk stødt kanel

¾ dl kvark

½ dl letmælk

1 æg

 

FYLD:

6 madæbler

1 dl sukker

1 dl koncentreret æblejuice

½ tsk stødt kanel

3 spsk flormelis

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland mel, sukker og stødt kanel i foodprocessoren.

Tilsæt kvark, mælk og æg.

Kør det sammen til en dej.

Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød.

 

2 Del dejen i to lige store stykker, og stil dem tildækket i køleskabet ca. 30 min.

 

3 Skyl, og udkern æblerne. Skær dem i både og læg dem i en gryde.

Hæld sukker og æblejuice ved.

Lad dem koge møre på svag varme under omrøring.

Se Tips & råd.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

4 Tag dejen ud.

Rul den ene del ud til en rund plade, som passer til formen.

Beklæd formen med dejen, og forbag 10 min.

Rul den anden del ud til en firkant, og skær den i strimler.

 

5 Hæld æblemosen i formen, og drys med kanel.

Læg dejstrimlerne som et gitter over æblemosen.

Bag pien i midten af ovnen 30-40 min.

Drys flormelis over lige inden serveringen.

 

Tips & råd

 

Det går hurtigt at lave æblemos selv. Skyl og udkern æblerne, men skræl dem ikke.

Kog dem med sukker og væske under omrøring på svag varme, til de koger ud.

Passér dem derefter gennem en si.

Bland gerne sorter som Gråsten og Cox Orange.

Æblemosen kan fryses. Holdbarheden er ca. et år.

 

PR. PORTION: Kalorier 242 = Kilojoule 1012

Kulhydrat 51 g Protein 5 g Fedt 1 g (4%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her