Logo

Æbler, bagt, med figner og marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbler findes i mange sorter. Her forslår vi at bruge Elstar, Jonagold eller Cox Orange. Herudover skal der også bruges appelsin, marcipan, figner og rosiner i denne lækre dessert. God appetit.

 

 

3 grofthakkede figner (ca. 60 g)
3 spsk grofthakkede rosiner (ca. 30 g)
Saft af ½ appelsin (ca. ½ dl)
25 g revet marcipan
1 æggehvide
4 æbler (ca. 400 g) fx Elstar, Jonagold eller Cox Orange

Bland figner og rosiner med appelsinsaft.

Lad blandingen trække et par timer.
Tænd ovnen på 200°C .
Bland figen-rosinblandingen med marcipan og den rå æggehvide.
Fjern kernehuset og ca. ¼ af æblekødet, så der er plads til fyldet.

Fordel fyldet i hullet.
Sæt æblerne på en bageplade eller i et ovnfast fad og bag æblerne i ovnen til de er møre, ca. ½ time.

 

Frugt pr. person: 150 g


Tips: Æggehviden skal ikke piskes, men blot blandes med marcipanen på samme måde, som man gør, når man skal lave kransekage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her