Logo

Æblesirup 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblesirup 1

Æblesirup er let at lave og smager som en million på yoghurt om morgenen, på havregrøden, på isen, i pandekager, og her som et alternativ til kirsebærsaucen til ris à la manden juleaften. Fidusen er at bruge ægte ufiltreret æblemost, som du kan finde i mange gårdbutikker.

 

1 l. ufiltreret æblesaft, gerne friskpresset, evt most på flaske fra helsekosten
750 g rørsukker
1 vanillestang

+ Atamon (hvis det skal gemmes lidt)

 

Brug en stor gryde, så der er plads til at siruppen kan boble, uden at koge over.
Lad mosten koge ind til 7,5 dl.
Tilsæt sukker og skrab kornene fra vanillestangen i.

Lad bare vanillestangen koge med.
Lad det småkoge, indtil det har konsistens som sirup.
Du kan teste det ved at dyppe skeen og se om det langsomt glider ned på bagsiden.

Tilsæt Atamon - følg brugsanvisningen på flasken og opbevar herefter siruppen i køleskab, når den er åbnet.

 

 

Æblesiruppen er en helt utroligt anvendelig ting til desserter, i stedet for gele til vildt og lam, over bagte grønsager, til bagte æbler, over is og alle mulige andre desserter, til at dryppe over tør ost, og i det hele taget i stedet for honning.

 

Tips: Æblesirup kan man lave med vilje, eller man kan lade som om, det er med vilje, når ens æblegelé ikke vil stivne.

Man kan krydre de forskellige glas med hhv. mynte, frisk basilikum, frisk rosengeranie, og chili/enebær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her