Logo

Æblesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 gode æbler skrællet og delt i kvarte
1 ½ dl æblecider
2 spsk calvados, en fransk æblebrændevin
1 stor kanelstang
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt muskatnød (kan undværes)
1 knivspids stødt nellike
1 ½ dl sukker
2 tsk citronsaft
 
Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og stil dem på komfuret ved
medium/høj varme.
Lad det simre i omkring 1 time, hvor du jævnligt rører i massen, som
endelig ikke må brænde på.
Sørg for, at æblerne er helt udkogte.
Der skal ikke være klumper i og er der det, må du blende det til sidst.
Sænk varmen til medium.
Nu skal massen så stå i 2-2 ½ time og simre. Du skal sørge for at røre
jævnligt i massen og tjekke, at æblerne er helt udkogte.
Til sidst vil "smørret" være blevet helt mørkt og meget tykt.
Tag det af varmen og lad det stå og køle af.
Smørret hældes på lufttætte glas og lukkes.
Æblesmørret er holdbart i omkring 1 måneds tid i køleskab og mindst 6
måneder i fryseren, men du kan også tilføje Atamon til massen.
Så holder den næsten uendeligt.
Æblesmør bruges som al anden marmelade og syltetøj.
Det smøres på brød og spises med velbehag.
 
Tips: Det vigtigste er, at tålmodigheden er med, når det skal koges. Det
kræver nemlig lang tid, for at få den helt rigtige konsistens, som skal
være tyk og blød. Endelig ikke klumpet og er det det, må du lige i gang
med enten at blende det, eller purere det igennem en si. Der skal altså
ikke være klumper i æblesmør, som forøvrigt ikke har andet med smør
at gøre, end det kan påsmøres. Der er intet fedtstof i det.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her