Logo

Æg med tomat, agurk og løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ skive rugbrød med smør
1 ½ hårdkogt æg
4 skiver tomat
4 skiver agurk
1 spsk hakket løg
1 spsk kryddermayonnaise
se side 14
1 æggeblomme i plastikskai
1 citronbåd
1 kvist dild

Læg æggebådene som en ring på kanten af det smurte brød.
Kom de 4 skiver tomat i midten og læg agurkeskiverne ovenpå.
Læg de hakkede løg i en bræmme oven på agurken, kom mayonnaisen ved siden af.
Sæt æggeblommen på i midten.
Kom saften af citronbåden i æggeskallen, inden "Per Henriksen" skal serveres.
Pynt med dildkvisten.

Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie

Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken.
Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den.
(Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%

Dette stykke smørrebrød blev skabt af en tidligere landsholdsmålmand Per Henriksen som var vegetar. Han havde brug for en masse proteiner. . .

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her