Logo

Æggekage med sommergrønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æggekage med sommergrønt

 

En dejlig æggekage fyldt med nye kartofler og grønsager. Rester er gode kolde - evt. på et stykke rugbrød.


Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 løg (finthakket)

½ spsk olie eller smør

1 peberfrugt skåret i tern

250 g kartofler (kogte)

150 g spinat (eller ærter, friske eller frosne)

4 æg

2 dl mælk

3 spsk hvedemel

salt og peber

 

Pynt:

2 tomater

purløg

 

Tilbehør: brød

*

Steg løgene bløde og blanke på en pande med olie eller smør.

Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring i 5 min.

Tilsæt kartofler og varm det igennem.

Pisk æg, mælk og mel godt sammen og krydr med salt og peber.

Vend spinat eller ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden.

Bag æggekagen ved middelvarme i ca. 15 min. - vend den evt. med et grydelåg, så den får stegeskorpe på begge sider.

Pynt med tomater og fintklippet purløg og server med brød.

 

Tips: Brug de grønsager, du har ved hånden: squash eller grønne asparges er gode her.

Drys evt æggekagen med revet ost, frisk mozzarella eller gedeost og gratiner under grillen i ovnen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her