Logo

Ørred-paté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g reel filet af ørred eller laks.
3 æggehvider.
11/4 spsk Maizenamel.
½ tsk revet løg.
Revet muskatnød.
Salt
peber.

Sauce:
2 dl cremefraiche 38%.
2 dl sød eddike (evt eddike fra hjemmesyltede agurker).
1 stort bundt dild.
½ tsk salt.

Tilbehør:
Hjemmebagte grovboller.
Smør.

150-200 gr. reelt ørred- eller laksekød skæres i fine strimler, og lægges til side til at lægge lagvis i pateén.
600 gr. fiskekød køres igennem en kødhakkemaskine.

Farsen røres:
Det hakkede fiskekød tilsættes Maizenamel.
De to hele æg røres i.
Tilsæt løg, salt og peber. når farsen er rørt sammen vendes de stiftpiskede æggehvider i, med let hånd. en bageform smøres med olie eller lign.
I bunden lægges ca. ⅓ af farsen, det halve af fiskestrimlerne fordeles ovenpå.
Igen ⅓ fars og resten af fiskestrimlerne lægges ovenpå.
Herefter fordeles resten af farsen i formen.
Formen dækkes til med aluminiumsfolie og bager i vandbad i ovnen ca. 60 minutter ved 200ºC. Pateén kan spises varm, lunken eller hel kold.

Sauce:
Den kolde cremefraiche smages til med salt.
Dilden klippes i meget små stykker og blandes sammen med agurkeeddiken. der kan pyntes med yderligere dild ovenpå før serveringen.
Til retten serveres hjemmebagte grovbrød eller grovboller samt kold smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her