Logo

- Traditionel Julefrokost beregning pr. person

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
 - Traditionel Julefrokost beregning pr. person

Det er nærmest umuligt at lave faste retningslinjer for hvor meget der skal bruges pr person til en traditionel julefrokost, men vi vil her komme med et bud.
Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit, og hvis du ønsker at lave rigeligt så vælg at lave ekstra af nogle af de ting, som du bruger i hverdagen eller som kan fryses ned.
Det kunne være sild, flæskesteg til pålæg eller biksemad eller frikadeller til pålæg eller en gang kartoffelsalat med frikadeller.


Af retterne herunder kan du vælge MAX 7 retter.
Sild med tilbehør (karrysalat, halve æg) 1-2 fileter pr. person
Rejer med citron og mayonnaise
Fiskefilet med citron og remulade, 1 filet pr. person
Æbleflæsk 100 g flæsk pr. person
Frikadeller med rødkål 2-3 stk små pr. person
Varm leverpostej med champignon og bacon
Sylte med rødbeder og sennep
Medister med rødkål 100 g pr. person
Finker 100 g pr. person
Mørbradbøffer med bløde løg 100 g pr. person
Glaseret skinke og grønlangkål 1 skive pr. person
Andesteg og rødkål 1 stykke pr. person
Flæskesteg/ribbensteg og rødkål 1 skive pr. person
Blodpølse med æblekompot og kanel ½ skive pr. person
Ris a la mande med kirsebærsauce
Osteanretning med frugtsalat.


Tips: I skal være meget velkomne til at kommentere denne beregning om der er for meget eller for lidt at de enkelte retter eller andre forslag til beregning af en julefrokost.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (10 stemmer)
Siden er blevet set 21.632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1251709-12-2018 15:48:31 Tut Holm
Dejligt at der er noget at vælge imellem, i år er de halve gæster mindre børn så dem laver jeg en tartelet til, eller æbleskiver, sild er ikke lige noget for en 2 og 3 årige, men skønt der er så meget forskelligt,
387413-12-2015 08:37:33 Kirsten Rasmussen
Hvor mange gr. Grønlangkål beregnes pr person til en julefrokost .
7828-12-2010 17:22:31 madABC
Kære Rie - det er ikke meningen at du skal/bør servere alle retter - det er en mængdeanvisning til de enkelte retter - en hjælp til at tillave rette mængde, hvis du vælger max 7 af retterne.
7916-12-2010 16:04:14 rie
det virker på mig som om du har remset en hel masse retter og. vores familietradition er at værtsparet laver sild 3 slags i år hvide sild - julesild- karry sild porrer sild graved laks med grønt. mine søskende to stk kommer med de varme retter, flæskesteg hamburgerryg, tilsidst får vi frugtsalat og ostebord.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her