Logo

5-kornsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl 5-korns blanding
3 dl vand
1 dl tykmælk
4 dl mælk
50 g gær
2 spsk olie
1 ½ tsk salt
2 tsk sukker
Evt. 100 g reven gulerod
ca. 16 dl hvedemel
 
5- kornsblanding koges i 2-3 minutter i vandet og afkøles.
Alt undtagen melet røres i.
Tilsæt derefter hvedemel til dejen slipper.
Dejen æltes og skal hæve i ca. 1 time.
Formes derefter til ca. 25 boller.
De skal efterhæve ca. 20 minutter, pensles og bages i ca. 15-20 minutter ved 200ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her