Logo

Aborre lasagne med smørsauterede basilikumtomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aborre lasagne er en anderledes måde, at lave den tradionelle lasagne. En præsentabel og dejlig måde at lave aborre på.


1 aborre på 5-600 g
1 stort løg
4 skiver/aubergine
½ courgette
8 cherry. eller små kryddertomater
Bredbladet persille
Basilikum
1 glas rødvin
Sherryeddike eller balsamico
Olie, smør, salt, peber
 
A. Del aborrefiletterne i to og salt dem.
 
B. Grovhak løget og steg det et par minutter i olie.
Hæld rødvin i, læg låg på og lad det koge til en tørkompot.
Hæld en sjat sherryeddikke ved og kog kompotten til væsken er fordampet.
Bland grov. hakket persille i kompotten.
 
C. Steg en centimeter tykke skiver aubergine på begge sider i hed olie.

Salt og peber.
Skær courgetten i små tern som steges let gyldne i lidt olie.
Skær tomaterne i mindre stykker og fjern kernerne.
Sauter tomaterne i smeltet smør i 4-5 minut­ter.
Salt let og bland med friskklippet basili­kum.
 
D. Fiskestykkerne steges et minut på hver side i hedt smør.
 
E. lasagnen samles: På en varm tallerken anbringes en skive aubergine som toppes op med løg kompot.
Herpå anbringes en aborrefilet fulgt af en skefuld courgettetern.
Så igen en aborrefilet, der dækkes med aubergine toppet op med løgkompot.
Anret de stuvede basilikumtomater rundt om og server godt brød til.
 
Tips: Hvis man skal lave mere end to lasagner kan det være svært at holde dem varme. Saml alle lasagnerne på en smurt bageplade og sæt den nogle minutter i en varm ovn lige inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her