Logo

Abrikos-brombær-focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abrikos-brombær-focaccia er en mere frisk og sødere udgave af den traditionellle focaccia, som vi normalt kender fra det italienske køkken.

 

Til 16 stykker: Tilberedning: 60 min. plus hævetid

 

130 g gær

2 dl lunken mælk

300 g hvedemel

30 g sukker

30 g margarine

½ tsk salt

600 g abrikoser

250 g brombær

80 g abrikosmarmelade

1 brev vaniljesukker

flødeskum eller cremefraiche

*

A. Gæren røres ud i lunken mælk.

Ælt det sammen med hvedemel, sukker, margarine og ½ tsk salt.

Lad dejen hæve i 20 minutter.

Abrikoser halveres, udstenes og skæres i både.

Brombær sorteres.

 

B. Dejen æltes igen grundigt igennem på en bordplade, der er drysset med mel.

Den deles i 2 stykker.

På bordpladen, der stadig skal være drysset med mel, rulles de ud til 2 ovale dejflader (a 35x25 cm).

De lægges på hver sin plade med bagepapir.

På hver af dem smøres abrikosmarmelade i et tyndt lag, frugten lægges på, og 1 brev vaniljesukker drysses over.

 

C. De bages en ad gangen 20 minutter i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C)

De serveres varme med flødeskum eller cremefraiche.

 

Pr. stk: 3 g protein, 3 g fedt, 26 g kulh, = 156 kcal 660 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her