Logo

Aioli - aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aioli - aïoli

 

Aïoli er en skøn spansk mayonnaise med hvidløg. Aïoli er fantastisk tilbehør til kød- og fiskeretter, eller spis det med brød som en lækker snack.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 10 min.

 

# Ingredienser til opskrift 1:

1 æg

1 knsp salt

1-5 dl olie

½ dl god olivenolie

2 fed hvidløg

*

Fremgangsmåde

Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med saltet.

Tilsæt olien dråbevis i starten, mens du rører grundigt til olien er absorberet og mayonnaisen begynder at tykne, derefter tilsættes olien i større og større slatter indtil du har en let og luftig mayonnaise. Smag mayonnaisen til med en masse finthakket hvidløg.

ALTERNATIV:

# Ingredienser til opskrift 2:

2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk sennep
2 spsk hvidvinseddike
3 fed hvidløg
2,5 dl god olivenolie
Salt og friskkværnet peber

*

Pisk først æggeblommer sammen med sennep.

Derefter pisker du hvidvinseddike i.

Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien.

Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske.

I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage.

Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere.

Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.

Der er tale om en meget lækker hvidløgsmayonnaise.

 

Tips: I stedet for hvidvinseddike kan du røre hvidløgsmayonnaisen med lidt citronsaft. Det giver samme syre til aiolien.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her