Logo

Amerikansk krydderketchup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 kg fuldmodne tomater
500 gram sure æbler
325 gram løg
4 fed hvidløg
¼ selleri
3 dl vand
3 spsk salt
1 ½ tsk peber
200 gram sukker
1 spsk gult sennepspulver
1 spsk kanel
2 tsk stødt allehånde
2 tsk stødte nelliker
½ liter eddike
 
De ituskårne tomater og æbler varmes langsomt op under låg til de begynder at afgive saften.
Massen afkøles – og blendes herefter – eller gnides gennem en grov sigte.
De ituskårne løg, hvidløg og selleri koges 20 minutter i 3 dl vand.
Vandet sies fra.
Blend løg-selleriblandingen – eller gnid den gennem en grov sigte.
Kom det i tomat – æble massen.
Tilsæt salt, sukker og krydderier og kog det sagte i 1 time.
Tilsæt eddiken og kog videre i ca. 1 time, men uden låg til væden er tilpas
fordampet.
Mål den indkogte pure.
Tilsæt ½ tsk Atamonpulver pr. hele liter ketchup.
Fyld blandingen på rene glas, mens den er så varm som muligt

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her