Logo

Ananasskiver i krydret sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ananasskiver i krydret sauce

 

Gør brug af den friske ananas, som kan købes året rundt og server den varm med en herlig og anderledes krydret sauce.

• Ananas indeholder få kalorier • Letmælksyoghurt er en god kalciumkilde.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Ananasskiver i krydret sauce

1 frisk ananas

2 spsk usaltet smør

3 spsk honning eller sirup

1 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt kardemomme (valgfrit)

1 appelsin saft af

 

KRYDRET SAUCE:

2½ dl mild letmælksyoghurt

1 tsk reven appelsinskal

1 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt kardemomme (valgfrit)

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl ananassen og skær den l 1-2 cm tykke skiver.

Fjern midterstokken og skær eventuelt skiverne i halvcirkler.

 

2 Opvarm halvdelen af smørret sammen med honning, ingefær og kardemomme på en teflonpande.

Steg ananasskiverne på begge sider ved jævn varme i 3-4 min. til de er gyldne.

Læg ananasskiverne på et fad og hold dem varme.

 

3 Hæld appelsinsaften på panden.

Bring det i kog og lad det koge lidt ind inden det hældes over ananassen.

 

4 Bland yoghurten med appelsinskal, ingefær og kardemomme.

Server saucen med ananasskiverne.

 

Tips & råd


Ananasskiver i krydret sauce 

Skræl ananassen ved at skære frugtens ender af og stille den på et skærebræt.

Skær skallen af ved at anvende hele bladet på en skarp kniv.

 

En ananas er tilpas moden når den har en let duft og skallen ikke har brune pletter.

Bladene er lette at trække af, hvis ananassen er moden.

 

Variation: Mariner ananassen i honning, ingefær, kardemomme og friskpresset appelsinsaft. Grill derefter ananasskiverne.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 165 = kJ 693

Kulhydrat 28 g Protein 2 g Fedt 5 g (27%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her