Logo

Andesteg - langtidsstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andesteg - langtidsstegt

Ved langtidsstegning opnår man et langt bedre resultat. Anden bliver ikke tør, og kryber ikke så meget som ellers.

1 And
3 røde æbler
1-2 poser svedsker
Salt og Peber

Anden renses for indmad og skylles.

Gnides herefter med salt og peber indvendig.
Æblerne skrælles og skæres i både eller store tern.

Kernehuset tages fra.
kommes herefter ind i anden sammen med svedskerne.

Anden lukkes med en kødnål.

Hvis man ikke har en kødnål, kan en tandstik (uden smag) i træ bruges.
Anden stilles i en bradepande på en rist med brystet nedad.

Kom vand i bunden af bradepanden og evt. et lille løg, der er skåret i både (gir smag til sauce).
Stilles midt i ovnen og steger nu i ca. 6 timer på 130°C.

Efter 4 timer vendes anden og steger herefter færdig, ca 2 timer afh. af andens vægt.

Når anden er færdig hælder man fedtet fra i en skål.

Man tager lidt af fedtet og smører anden med, og griller herefter nogle minutter, så skindet bliver sprødt.
Herefter parteres anden og anrettes på et fad med svedskerne/æblerne i midten.
Serveres med andesauce, brune og hvide kartofler samt rødkål.

Tips: Man kan tilberede anden dagen inden servering:
Når anden er færdig stilles den tildækket til næste dag, hvor den parteres og anrettes på et ildfast fad med æbler/svedsker i midten. Anden smøres med andefedt og sættes i forvarmet ovn på 225°C i 10-20 minutter og så er den klar til servering.

De alm. kartofler koges som vanligt.
Rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op.

Der kan evt. kommes ½ tsk. salt i.

Brune kartofler:
De hvide kartofler på glas hældes i en si, således at vandet hældes fra.

De må ikke være for våde, når de kommes på panden, da det ellers kan sprøjte.
Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag, der dækker hele bunden.

Når sukkeret er smeltet skrues ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 store tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding.

Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i.

Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min.

Karamellen vil efterhånden sidde fast på kartoflerne - hvis karamellen er for hård, kommes lidt mere fedtstof i, det hjælper.

Hældes til slut i en skål med låg for at holde på varmen.

Sauce:
Skyen, som er hældt fra andestegen tidligere blandes med 1 dl vand og 1 dl mælk.
Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i samt kulør så saucen har en passende farve.

Smages til med salt og peber samt evt. lidt andebuillonterning, ribsgelé og paprika, hvis der mangler smag.

Løget kan til slut fiskes op af saucen igen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her