Logo

Andesuppe med sprødt skind

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 and
gulerod
selleri
porre
løg
50 g smør

Kalvefond (der skal anvendes 8 dl af denne kalvefond)
2 kg kalveben
1 gulerod
¼ selleri
½ porre
1 løg
1 tsk koriander

Garniture :
Andeskindet
Andekød i strimler
20–40 g trøffel
100 g gåselever

Kalvefond :
De 2 kg kalveben (helst fra ryggen) tørres i en 150ºC varm ovn i 20 minutter. De lægges herefter i en stor gryde og overhældes med 3 – 4 liter koldt vand. Lad det koge op, skum omhyggeligt og lad fonden koge 4 – 8 timer, afhængig af hvor meget kød der sidder på benene. Skum jævnligt. 2 : 30 minutter før kogetidens udløb, tilsættes 1 gulerod, ¼ selleri, ½ porre, 1 løg og 1 tsk koriander. Fonden sies og koges ind til ¾ eller til passende smag.

Skær bryst og lår fra anden, tag andeskindet af. Brun andeskroget i en 180ºC varm ovn i 30 minutter. Læg det herefter i en gryde og tilsæt kalvefond, grønsager skåret i terninger. Lad det koge svagt i 3 timer. Husk at skumme. Tilsæt lidt vand under kogningen. Si suppen igennem et klæde eller en fin sigte.

Andeskindet skæres i små terninger, der steges sprøde i lidt olie på panden.

Andebrysterne koges 15 minutter i den siede suppe. De tages herefter op og hviler tildækket. Man kan også skære de rå andebryster i smalle strimler og pochere dem i suppen i ca. 1 minut. Bruger du også lårkødet, skal det have 4 gange så lang tid.

Når andebrysterne har hvilet, skæres de i strimler. Den saft der kommer ved udskæringen piskes i suppen samtidig med smørret, når suppen er taget fra varmen. Tilsæt dernæst fintstrimlet trøffel og udskåret gåselever og til sidst det sprøde andeskind.

Tips: Trøflerne kan eventuelt erstattes med lidt vilde svampe som judasøre, sort trompethat eller kantarel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her