Logo

Appelsin- og græskarpulao med cashumber og raita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris er hovednæringsmidlet i store dele af Indien. De kendteste sorter er de rundkornede jeera, porboiled golden sela basmatiris (der er fremragende til pulao-retter), de aromatiske ambre mohue fra Maharashtra, og de langkornede punni fra Tamil Nadu. Basmatiris, der oprindelig stammer fra Afghanistan, dyrkes nu også (med små regionale forskelle) i Punjab, Uttar Pradesh, Haryana og ved Himalayas forbjerge, og derudover i Pakistan, USA og Thailand. Basmatiris er dyrere end andre sorter og bruges derfor især til højtidsmåltider. lagrede basmatiris er særligt værdsatte - og nogle gourmander lagrer ris, som andre lagrer vin.
4 personer

50 g klaret smør eller ghee
1 løg skåret i skiver
200 g basmatiris
1 smuldret laurbærblad
1 stang kanel
4 hele nelliker
12 knuste kardemommekapsler
250 g græskarkød
saft og fintrevet skal af 2 appelsiner
Gulerods/kokos-cashumber:
75 g frisk kokos eller 3 spsk kokosmel
250 g skrællede, groftrevne gulerødder
100 g ristede, hakkede jordnødder
saft af 2 limefrugter
½ tsk salt
2 finthakkede chilipebre uden frø
2 spsk jordnøddeolie
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk sorte sennepsfrø
Løg/tomat-cashumber:
2 rødløg skåret i tynde skiver
2 tomater skåret i skiver
1 tsk ristede sesamfrø
1 spsk mørk farin
Agurke-raita:
½ agurk skåret i terninger
2 pressede fed hvidløg
1 spsk friskhakket mynte
1 ½ dl afdryppet yoghurt naturel
1 spsk jordnøddeolie
1 spsk sennepsfrø

Smelt smør (eller ghee) i en gryde og sauter løgene. til de er gyldenbrune. Tilsæt ris. laurbærblad. kanel, nelliker og de sorte frø fra kardemomme kapslerne og sauter det hele i 2 min. Skær græskarkødet i 1 cm store terninger og kom dem i gryden sammen med 4 ½ dl kogende. letsaltet vand.
Bring vandet i kog igen. læg låg på gryden og skru så langt ned for varmen som muligt. Lad det hele simre under låg i 10 min. Tilsæt appelsinskal og -saft og lad det simre videre under låg i 2-3 min., sluk for varmen og lad gryden stå på eftervarmen.
Lav imens den første cashumber med gulerødder og kokos: riv den friske kokos (hvis De ikke kan få frisk kokos. bruges kokosmel, der blancheres i kogende vand og drypper af). Bland kokosen godt med gulerødder, jordnødder. limesaft. salt og chilipebre.
Opvarm 2 spsk jordnøddeolie (eller sennepsolie. hvis du har) i en kasserolle. Tilsæt spidskommenfrø og sorte sennepsfrø og sauter dem, til de begynder at smælde; hæld dem over gulerods/kokosblandingen.
Til den næste cashumber kommes de skivede løg i en ovnfast skål og overhældes med kogende vand. Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle. Kom dem i en lille serveringsskål og bland dem med skivede tomater, sesamfrø og brun farin.
Lav til sidst raita'en: bland agurketerningerne i en skål sammen med hvidløg, mynte og yoghurt. Opvarm jordnøddeolien (eller sennepsolien) i en kasserolle og sauter sennepsfrøene, til de begynder at smælde. Hæld dem over raita'en. Server de 2 slags cashumber og raita'en som tilbehør til pulao'en.
Ris*

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.356 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her