Logo

Appelsinsalat med vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 personer

2 store søde appelsiner
½ dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk sukker

En superenkel men meget delikat dessert. Det er afgørende, at du vælger store, søde og tykskallede appelsiner. Og lige så afgørende, at du omhyggeligt skærer hele den hvide hinde bort.

Skær bund og top af appelsinerne. Skær derefter skallen af appelsinerne med en meget skarp kniv. Det gøres lettest ved at stille dem opret på et skærebræt og skære en bane skræl ad gangen, oppefra og ned. Sørg for, at hele den hvide hinde kommer væk. Skær derefter appelsinerne i tykke skiver og læg dem taglagt i små portionsglas eller skåle. Rør piskefløden ud med sukker og vaniljekorn til sukkeret er helt opløst. Hæld fløden over appelsinskiverne og stil det i køleskabet i mindst en halv time. Syren i appelsinsaften vil nu medvirke til at fløden tykner og bliver mere cremet. Appelsinsalaten serveres iskold.

Hvis du alligevel har en flaske Cointreau, så smager det forrygende med sådan et glas til denne dessert.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her