Logo

Aromatiske anisgulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogte gulerødder kari være ret kedelige. Det kan rå gulerødder også. Denne gyldne middelvej er på ingen måde 'middelmådig', men ganske gloriøs. Gulerødderne bliver mere medgørlige, men mangler på ingen måde bid eller fasthed. Anis, fennikelfrø og ingefær giver en let anelse af lakrids og hjælper i øvrigt fordøjelsen lidt på vej.
Prøv at bruge gulerødderne i en salat ud over som tilbehør til påskemiddagen. Lagen skal du endelig ikke smide ud. Brug den som suppefond, til en asiatisk grønsagssuppe med letkogte, fintskårne grønsager i dagene efter påske.

Du kan eventuelt smide de sidste rester af lammekød i en sådan suppe.

5 g frisk ingefærrod, skåret i papirtynde strimler
fintreven skal af 1 økologisk citron
10 hele peberkorn
1 tsk hele anisfrø
1 tsk hele fennikelfrø
1 l. vand
½ kg gulerødder, skrubbede og skåret i kvarte på langs

Kom ingefær, citronskal, peberkorn, anisfrø , fennikelfrø og vand i en gryde, bring det i kog og lad det simre under låg i 10-15 minutter.
Tilsæt gulerødderne, bring det i kog igen, tag gryden af varmen, og lad gulerødderne trække en halv time i lagen.
Pres saften af citronen, og kom den i lagen.
Stil gulerødderne i køleskabet, og lad dem trække mindst et par timer i lagen, inden de serveres.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her