Logo

Artiskok- og muslingesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 artiskokker
1 kg blåmuslinger
friséesalat
1 spsk finthakket
skalotteløg
1 dl hvidvin + 1 dl vand

Dressing:
1 ½ spsk vineddike
4-5 spsk olie
2 spsk finthakket purløg og skalotteløg
salt
peber

Vrid stilkene af artiskokkerne.
Det er vigtigt at vride stilkene af artiskokkerne.
Så følger de groveste taver med.
Bladene skal ikke bruges i denne ret og må højst gemmes til næste dag. Kog dem derefter i letsaltet vand 35-45 minutter.
Børst muslingerne og kassér tunge eksemplarer.
Kassér også de muslinger, der ikke lukker tæt.
Svits løget i lidt olie og hæld hvidvin og vand ved.
Damp muslingerne under tætsluttende låg ca. 5 minutter.
Ryst gryden godt med korte mellemrum.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Bland ingredienserne til dressingen.
Tag muslingerne ud af skallen og hæld dressingen over.
Befri de kogte artiskokker for alle bladene, løft og træk skægget helt af og skær bundene i skiver. Læg dem i dressingen.
Lad både muslinger og artiskokbunde køle helt af i dressingen.
Læg salaten på tallerkener sammen med lidt frisée-salat og ristet brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her