Logo

Asparges-risotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges-risotto er i sig selv en fornem forret. Med salat kan den serveres som en let frokostret, og med kogt kød fx kylling, hønse- eller kalkunkød, er den en fantastisk hovedret!

Asparges-risotto er i sig selv en fornem forret. Med salat kan den serveres som en let frokostret, og med kogt kød fx kylling, hønse- eller kalkunkød, er den en fantastisk hovedret!

 

1 løg

150 g risottoris

3 spsk smør

5 dl grønsagsbouillon

4 spsk hvidvin

250 g hvide asparges

250 g grønne asparges

lidt sukker

salt og peber

2 spsk pinjekerner

2 spsk reven parmesan

2 spsk hakket kørvel

*

A. Løget hakkes og steges glasagtigt sammen med risottoris i 1 spsk smeltet smør.

Grønsagsbouillon bringes i kog.

Kog risottogryden af med 4 spsk hvidvin og hæld derefter præcis så meget bouillon over, at risen lige er dækket.

Lad det stå og trække ved middel varme uden låg, indtil risen har suget bouillonen op. Rør af og til.

B. Resten af bouillonen hældes i lidt efter lidt på samme måde, indtil risen er mør (ca. 25 minutter).

Hvide asparges skrælles.

Grønne asparges skrælles på nederste tredjedel.

De træede ender skæres eller brækkes af.

Aspargesene skæres i mindre stykker, der svitses let i 2 spsk smør og lidt sukker i 5 minutter.

Der krydres med salt og peber.

Pinjekerner ristes på en pande uden fedtstof.

C.Aspargesstykkerne blandes i risen sammen med 2 spsk reven parmesan og 2 spsk hakket kørvel.

Drys pinjekerner og parmesan over ved serveringen.

Pr. portion: 18 g protein. 32 g fedt. 67 g kulh. = 631 kcal / 2647 kj

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her